01 oktober 09:41, Åldringsbrott, Köping

Kvinna blir bestulen på sitt bankkort och kod.

En person som utger sig att jobba för en mobiloperatör ringer en 80-årig kvinna på en adress i Köping och berättar att hon ska få tillbaka pengar och en ny telefon.

En kvinna har sedan besökt 80-åringen och bett om att få med sig bankkort och kod för att sedan återkomma med ett kontoutdrag, men kvinnan kommer aldrig tillbaka. 80-åringen väljer då att spärra kortet, men det är oklart om och hur mycket pengar som saknas på kontot.

En anmälan om åldringsbrott genom kontokortsbedrägeri kommer att skrivas.

Flera fall av bedrägerier

Polisen har fått in många anmälningar den senaste tiden där personer har ringt eller knackat på och berättat att de jobbar för bland annat banker, mobiloperatörer eller fastighetsbolag. Bland anat för att se över elementen i bostaden.

Framförallt är det äldre personer som har drabbats, och där målet har varit att få med sig bankkort och kod för att sedan kunna ta ut kontanter.

Om du misstänker att du är utsatt för ett bedrägeri, be att få ringa tillbaka till det aktuella företaget och lägg sedan på luren. Lämna inte ut bankkort eller kod till okända personer, och ring polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.