Uppdaterad 10 oktober 09:28

10 oktober 06:56, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson

Kl 22.43 Vara, rån
Polis kallas till en bostad på Torggata i Vara. En äldre man, ca 75 år uppger att det ringt på ytterdörren till hans bostad. Utanför ska det sedan befunnit sig två okända män. De knuffar mannen så han faller ner på golvet och sedan tillgriper de hans plånbok och försvinner. En av männen uppges haft en hammare och hotat med, offret blev dock aldrig slagen med hammaren. Offret uppges ha fått någon typ av sårskada på huvudet men är inte i behov av ambulans. Anmälan rån. ingen gripen.

Kl 02.18 Härryda, vårdslöshet i trafik
En lastbilsförare ringer polisen och uppger att han misstänker att han kört på en person vid tpl 78 på riksväg 40, Ryamotet. Föraren uppger att han sett en person som plötsligt klev ut i vägbanan när lastbilen kom körande, troligen träffades personen av lastbilens backspegel. Föraren har själv sökt efter någon skadad när han kunnat stanna utan att finna någon.
Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. Polisen hittar först ett armband på vägen och strax därefter hittar man en man som är påtagligt berusad. Mannen är skadad på en hand, dock lindrigt och behöver inte föras till sjukhus utan polisen kör hem honom. Polisen upprättar anmälan där fotgängaren är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Kl 02.32 Partille, rån/rånförsök
En man född-78 kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för en misshandel alt. rån/rånförsök i Sävedalen ca 15 minuter före det att han kontaktar polisen. Polis och ambulans åker till platsen.  Det framkommer att två yngre män i 20-årsåldern ska ha slagit och sparkat ner offret. Offret har då fått bl a huvudskador som gör att han avförs till sjukhus med hjälp av ambulans, oklart skadeläge. De båda gärningsmännen sprang mot hållplatsen Ljungkullen efter händelsen. Inga uppgifter om att någon blivit tillgripet. Anmälan upprättas 

Kl 05.53 Essunga, brand i lägenhet
Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en lägenhetsbrand vid Torggatan i Nossebro. På plats möts man av en fullt utvecklad brand. Polis bistår räddningstjänsten på plats med avspärrningar mm. Närstående bostäder i fastigheten för utrymmas. De boende i den aktuella lägenheten, en man och en kvinna omhändertogs av ambulanspersonal, oklart skadeläge.

Kl 07.02 meddelas att branden ska vara under kontroll, det är dock värmespridning i fastigheten som gör att man måste fortsätta sitt arbete på platsen. Arbetet pågår, frågor kring branden till räddningstjänst.

Uppdatering:
Kl 08.20 Två lägenheter har skadats illa under branden, både brand/rökskador och vattenskador. Platsen avspärrad för teknisk undersökninmg. Förundersökning inledd med rubricering allmänfarlig vårdslöshet. Ingen ytterligare information om personskador.      
    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.