10 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-08:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 02:11, Vilhelmina

Bilist kontrolleras av polis. Det visar sig vara för många passagerare i bilen och en av dem har inte bilbälte.

En ordningsbot (böter) utfärdas.

Kl 02:33, Umeå

En ung man uppges köra bil trots att han inte har körkort. Bilisten påträffas en stund senare. Förhör hålls med föraren och anmälan gällande olovlig körning upprättas. Bilen lämnas på platsen då föraren inte får köra vidare.

Kl 03:31, Umeå

Polis kontaktas med anledning av en bilist som kör vingligt efter E4.

En stund senare stoppas bilen för kontroll i Nordmaling.

Bilen är avställd och har körförbud. Föraren (som inte är ägare) meddelas om detta och att bilen inte får köras förrän detta är åtgärdat.

Kl 04:19, Skellefteå

Samtal inkommer till polisen gällande en person som rycker i dörrar och ringer på vid ett flerfamiljshus. Personen ska därefter ha lämnat platsen.

Polis söker efter personen i närområdet och en misstänkt man i 30-årsåldern påträffas efter en stund. Han misstänks för skadegörelse med anledning av skador på en dörr till fastigheten. Han misstänks också för ringa narkotikabrott (eget bruk) och får följa med för provtagning och tillnyktring. Då mannen hade egendom på sig som tillhör annan person så finns även misstanke om stöld. Utredningen får visa hur det kan komma sig att han hade dessa saker på sig. Rubriceringen kan därefter komma att ändras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.