Uppdaterad 10 oktober 08:32

10 oktober 08:31, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.01 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 65-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Inga personer har gripits för brott, tolv har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.06 samtal kom till polisen om att det hade varit bråk i/vid en bostad i Gnosjö. Polisen åkte till platsen och träffade då på en skadad person som blödde rejält från sårskador. Polisen stoppade blödningen med förband. Den som drabbats är en man i 30-årsåldern och han fördes till sjukhus med en ambulans som kallats till platsen.

Polisen påbörjade en utredning om försök till mord alternativt försök till dråp för att utreda vad som hänt och var det hänt. Under morgontimmarna genomför polisens kriminaltekniker en brottsplatsundersökning inom ett avspärrat område för att fastställa brottsplatsen, om möjligt fastställa vad som hänt samt säkra spår.

Polisen behöver allmänhetens hjälp med att utreda händelsen som inträffat i Gårö. Alla tips och iakttagelser till polisen är välkomna på telefon 114 eller via polisens tipsformulär.

Det finns ännu ingen frihetsberövad i utredningen.

00.12 en inringare anmälde att hen hade haft inbrott i sin bostad i Kortebo, Jönköping under kvällen. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. en dörr var uppbruten och ett fönster trasigt. Det är än så länge oklart om något har stulits.

01.03 SOS-larm till polisen om trafikolycka på E4 Huskvarna norra i norrgående körriktning. En bilist hade väjt för ett rådjur och kört i diket. Det finns ingen misstanke om brott.

01.36 samtal till polisen från en bilist som uppgav att han väjt för en älg på riksväg 26 i Gislaved och då kört in i ett vägräcke. Ingen misstanke om brott.

03.09 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 756 i Stockaryd där en bilist kört ut på en åker. Två män i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans, sannolikt utan svårare skador. Det finns ingen misstanke om brott.

04.36 samtal till polisen från en inringare i Värnamo som uppgav sig ha blivit misshandlad. Polisen åkte till platsen och träffade en kvinna i 60-årsåldern som ska ha blivit misshandlad av en man hon har en relation med. Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, var mycket kraftigt påverkad och fördes därför till sjukhus av polisen. Kvinnan behövde inte akutsjukvård. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.