11 oktober 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med relativt många ärenden. Två personer har omhändertagits med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) varav en misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk). Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Under natten och tidig morgon har ett flertal samtal inkommit till polisens ledningscentral gällande trafikanter som spelar väldigt hög musik vid färd och på parkeringar samt högljudda fester. Polis har på vissa platser pratat med inblandade personer och bett dem sänka volymen. Strax efter kl 05 inkom fortfarande samtal gällande hög ljudvolym från en parkering vid ett köpcenter på Öst-Teg i Umeå. När patrull kom till platsen en stund senare hade volymen sänkts och kvarvarande personer ombads åka därifrån.

En viltolycka har anmälts under natten, på E4 vid Istermyrliden i Skellefteå. Inga personskador har rapporterats.

I övrigt:

Kl 00:57, Umeå

Polis beordras till en restaurang där en tonårstjej visat upp en legitimation som tillhör en annan person. Det finns misstanke om missbruk av urkund.

Vårdnadshavare till tonåringen kommer till restaurangen och förhör hålls på plats. 

Kl 00:58, Umeå

Polis kontaktas med anledning av bråk mellan en man och en kvinna på ett boende.

Några minuter senare har personerna slutat bråka. 

Förhör hålls och anmälan gällande misshandel upprättas.

Kl 05:07, Nordmaling

Personer befinner sig utanför en adress och uppges försöka ta sig in i bostaden. Polis beordras till platsen. 

Trasigt glas ligger utanför dörren. Anmälan gällande ofredande och skadegörelse upprättas.

Kl 07:48, Skellefteå

En singelolycka har inträffat i Örviken, en bilist har voltat i ett dike. En person uppges ha färdats i bilen. Oklart om personen fått några skador.

Polis, räddningstjänst och ambulans åker till platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.