11 oktober 08:14, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.56 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Inga personer har gripits för brott, tio har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.03 samtal till polisen om en vinglig bilfärd på Kompanigatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och kontrollerade en bilförare, man i 55-årsåldern, som blev misstänkt för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott genom innehav. Han hade ett körkort med sig som omhändertogs av polisen.

00.40 i samband med en rutinmässig kontroll i Nässjö blev en passagerare i den kontrollerade bilen misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Det var en man i 20-årsåldern.

01.54 SOS-larm till polisen om en hög smäll i Mullsjö. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen misstänker att något explosivt föremål kan ha detonerat inne i bilen.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.