11 oktober 08:14, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.32 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Inga personer har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

05.49 polisen fick samtal från en bensinmack på Gamla Övägen i Norrköping att de hade påträffat en falsk femhundrakronorssedel. Den hade tappats inne på macken. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om olovlig befattning med falska pengar. En man i 20-årsåldern är misstänkt.

06.02 polisen fick samtal om att en krossat glasruta upptäckts i en livsmedelsbutik i Åbylund, Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Det finns inledningsvis ingen misstänkt.

06.54 SOS-larm om brand på Lennings gata i Norrköping. Det visade sig vara torrkokning genom att mat hade glömts i en påslagen ugn. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotikabrott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.