11 oktober 08:14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Inga personer har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.32 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Folkestaleden i Eskilstuna. Enligt larmet ska en bilist ha kört av vägen. Det finns ingen misstanke om brott. Polisen misstänker att olyckan kan ha förorsakats av ett sjukdomsfall och kommer att underrätta Transportstyrelsen angående förarens körkortsinnehav. Bilen kördes av en man i 20-årsåldern.

04.54 en polispatrull träffade på några personer på Klostergatan i Eskilstuna. När poliserna började prata med dessa personer uppstod misstanke om att en av dem, en man i 30-årsåldern kunde vara drogpåverkad. Han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav av narkotika. Han fick följa med för provtagning och förhör.

05.11 polisen fick tips om att en bil bogserade en annan bil på E4 i en hastighet av ca 120 km/h. De båda bilarna närmade sig Tystberga när polisen kom om stoppade de båda bilarna. Det var två manliga bilförare i 25-årsåldern som körde de båda bilarna och båda är nu misstänkta för vårdslöshet i trafik.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.