13 oktober 10:16, Rån, försök, Västerås

En man försöker råna en kvinna i Västerås.

En kvinna är ute och promenerar när en man cyklar upp bredvid henne och säger att han vill ha pengar. Kvinnan säger nej och mannen fortsätter då vara på kvinnan som då tar upp sin mobil. Mannen säger då att han ska ha kvinnans mobil, men kvinnan säger åter igen nej. Gärningsmannen hotar då med att sticka kniven i kvinnan som springer därifrån och ropar efter hjälp, varpå mannen lämnar på cykel.

Flera patruller beordras till platsen för att höra vittnen och söka efter mannen, men utan resultat. En anmälan om försök till rån kommer att skrivas.

Polisen är angelägna om tips och iakttagelser från allmänheten i samband med rånförsöket som ska ha inträffat strax efter klockan 10:00 och i närheten av fotbollsplanen vid Rådjursgatan. Mannen ska ha lämnat platsen på en mörk damcykel med en cykelkorg och i riktning mot vårdcentralen.

Om du har sett något, ring polisen på 114 14. Vid brådskande, ring 112.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.