14 oktober 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr och Hans-Jörgen Ostler.

22.46 Lidköping, skadegörelse
I Ågårdsområdet har en husvagn börjat att brinna. Det är en fullt utvecklad brand som misstänks vara anlagd. Inga personskador men en anmälan om skadegörelse upprättas.

23.39 Alingsås, drograttfylleri m.m.
På länsväg 190 i Långared stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 45-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. Han och en passagerare rapporteras även för brott mot knivlagen.

00.22 Göteborg, brand
I Ellesbo Sörgårdsgärde har det börjat brinna i en barack inne på ett inhägnat område. Stor spridningsrisk men räddningstjänsten kunde släcka branden utan att den spred sig. Oklar brandorsak men möjligen kan det bero på ett elfel. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

00.28 Uddevalla, drograttfylleri m.m.
I Lindesnäs kontrolleras en bilist av polisen. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas även någon kniv. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

04.45 Göteborg, inbrott
I Sannegården har det varit inbrott i ett källarförråd. Ett vittne ser hur två män lämnar platsen. Det är i nuläget oklart om de fick med sig något från platsen. Polisen har sökt i området och kontrollerat personer men ingen är gripen. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.