Uppdaterad 14 oktober 19:58

14 oktober 17:47, Misshandel, Eskilstuna

Man gripen för misshandel.

16.48 flera samtal till polisen om att en man utsatt en eller flera personer för misshandel utomhus på Hamngatan i Eskilstuna.

Polisen var framme på platsen efter fyra minuter och började ta reda på vad som hänt. En kvinna som utsatts för misshandel påträffades, hon blödde från en hand. Hon blev omhändertagen av ambulanspersonal och fördes till sjukhus.

En andra polispatrull började spana efter en misstänkt gärningsman som skulle ha lämnat platsen. Vittnen hade lämnat en beskrivning på en gärningsperson.

17.08 polisen har träffat på och gripit en misstänkt man i 25-årsåldern. Han fördes till polisstationen där han kommer att förhöras, misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel.

17.31 polisen är klar på platsen efter att förhör har hållits med flera vittnen.

Polisen uppmanar personer som sett händelsen eller blivit utsatta för den aggressive mannen att kontakta polisen snarast och berätta vad man sett alternaitvt göra anmälan om man utsatts för brott.

18.35 efter att polisen nu genomfört en del utredningsåtgärder är brottsrubriceringen bestämd till grov misshandel.

19.20 polisen har nu påbörjat utredningar om ytterligare brott efter att en man i 45-årsåldern har anmält att han utsattes för olaga hot, grov misshandel och misshandel i samband med att han försökte stoppa misshandeln av den drabbade kvinnan. Mannen fick smärta och skador men oklart hur allvarliga.

19.57 förhöret med den misstänkte har fördröjts på grund av att han är för påverkad för att förhöras. Förhör kommer att hållas så snart han bedöms vara tillräckligt nykter.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.