Uppdaterad 16 oktober 07:52

16 oktober 07:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan, se nedan.

01.16 en polispatrull bestämde sig för att kontrollera en mopedist som verkade vilja undvika kontakt med polisen. Det var på Sturegatan i Eskilstuna. I samband med kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen och den manlige föraren i 35-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

I övrigt har verksamheten i stort sett bestått av kontroller av olika slag.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Uppdatering 07.49: klockan 04.45 fick polisen uppgifter om att det nyligen inträffat ett inbrott i en BMW på Brunskogsgatan i Eskilstuna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det som stulits är en airbag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.