16 oktober 07:27, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits för brott, se nedan.

00.07 polisen fick samtal från väktare om ett inbrottslarm på en skola i Tranås. Polisen åkte till platsen men ingen gärningsperson fanns kvar. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld.

00.31 inbrottslarm från en återvinningsstation i Tranås. Polisen åkte till platsen men ingen gärningsperson fanns kvar. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld.

00.14 i samband med en fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryhov i  Jönköping uppstod brottsmisstankar. Polisen anträffade slangningsutrustning och ca 50 liter diesel i en tank. En man i 30-årsåldern blev misstänkt för stöld alternativt häleri av dieseln, samt förberedelse till stöld med anledning av slangningsutrustningen och tanken, som var av en större modell. Mannen greps och blev strax efter klockan 03 anhållen av åklagare.

00.56 polisen åkte till en återvinningscentral i Tenhult efter ett inbrottslarm. Det kunde konstateras av larmet att två personer varit inne på inhägnat område och därför har polisen påbörjat en utredning om laga intrång. Ingen är frihetsberövad i utredningen.

I övrigt har verkssamheten bestått av kontroller av olika slag.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.