16 oktober 14:21, Bedrägeri, Östergötlands län

Äldre par utsatt för grovt bedrägeri.

I tisdags fick ett par i 75-årsåldern, boende i Norsholm utanför Norrköping, besök av en person som sa sig vara från kommunen. Mannen uppgav att han hade i uppdrag att besiktiga 70-talshus och blev då insläppt. Under besiktningen hittade mannen "skador" på taket och sa att han hade ett samarbete med en byggfirma som kunde komma och laga skadorna.

Därefter skrev det äldre paret ett avtal med byggfirman där arbetet skulle kosta hundratusentals kronor. Redan dagen efter var arbetet i gång och halva taket revs innan bedrägeriet uppdagades.

Polisen misstänker att fler skulle kunna drabbas och vill därför varna och påminna allmänheten och äldre om att vara kritiska mot okända besökare. Vid besök ska man alltid begära legitimation och försöka att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.