17 oktober 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.20 Göteborg, rån
I Fiskebäck har en 17-årig pojke blivit rånad på sin jacka. Sju mörkklädda killar maskerade med munskydd har hotat honom med kniv och tilltvingat sig hans jacka. De försvann sedan till fots från platsen. Pojken klarade sig utan skador men var väldigt chockad.

00.01 Göteborg, grov stöld
På Andra Långgatan har en man i 30-årsåldern blivit bestulen på bankomatkort och nycklar. Han har blivit omringad av 5-6 personer som har knuffat honom och tagit hans saker. Inget tillhygge eller vapen har synts till. Inga personskador och ingen gripen.

01.35 Göteborg, försök till rån
En man i 25-årsåldern har blivit utsatt för ett rånförsök och misshandel på Mariaplan. Två maskerade män har försök att råna honom genom att hota med kniv. De har även skurit honom i armen och låret. Männen fick dock inte med sig något och försvann från platsen. Den rånade mannen tog sig hem till sin bostad där han ringde polisen. Han kördes till sjukhus där han fick sy ett par stygn. Polisen har upprättat anmälan om försök till rån och grov misshandel.

02.01 Mellerud, trafikolycka
I skogen utanför Mellerud har två personer på en fyrhjulig motorcykel råkat ut för en singelolycka. En man och en kvinna i 50-årsåldern färdades på fyrhjulingen och kvinnan är förd till NÄL med troligtvis allvarliga skador. Mannen behövde inte åka med till sjukhuset men togs med för provtagning misstänkt för rattfylleri.  Fyrhjulingen tagen i beslag.

03.36 Partille, bilbrand
På en parkering vid Partille station har det börjat brinna i en bil. Branden har spridit sig till flera bilar. Tre bilar har blivit helt utbrända och ytterligare en har fått mindre skador. Polisen har skrivit anmälningar om skadegörelse genom brand. Ingen gripen.

05.24 Göteborg, misshandel
En man i 20-årsåldern har blivit misshandlad på Bellmansgatan. Någon ska ha sparkat honom flera gånger i ansiktet. Han har skador på hakan och käken och förs till sjukhus för kontroll. Anmälan om misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.