17 oktober 07:55, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 90 ärenden mellan klockan 22 och 07. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.41 Polisen larmades till en bostad i centrala Oxelösund med anledning av ett bråk. En man skulle ha slagit en kvinna han har en relation med. Kvinnan ska inte ha haft behov av att uppsöka sjukvård med ambulans. Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks för misshandel samt olaga hot.

01.45 En bilist fick syn på en polispatrull på Bievägen i Katrineholm och bilisten åkte därifrån i hög hastighet. Polispatrullen följde efter. Flera polispatruller blev involverade i händelsen. Polispatrullerna tappade visuell kontakt med bilisten, men senare fick en polispatrull syn på de två personerna som misstänktes ha suttit i bilen. Personerna påträffades utomhus i området Nävertorp. Bilen påträffades senare, den stod på en parkering i samma område som männen påträffades. Passageraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk. Föraren, en man i tonårsåldern, misstänks för bland annat drograttfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.