17 oktober 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan klockan 22 och 07. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.30 Polisen larmades om att det skulle ha skett en misshandel vid eller i en bostad i området Ekholmen, Linköping. Flera ungdomar skulle ha varit på en fest i bostaden, efter ett tag kom några oinbjudna gäster dit. Bråk uppstod och en pojke i tonårsåldern hade blivit misshandlad med ett tillhygge. Pojken fördes till sjukhus, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Senare kunde en misstänkt gärningsman gripas. Den gripne, en pojke i tonårsåldern, hade blod på sina händer. Den gripne är misstänkt för grov misshandel.

00.33 Polisen larmades till resecentrum i Boxholm med anledning av en misshandel. Flera ungdomar hade gått fram till en pojke, som är i tonårsåldern, som var på väg till Boxholms resecentrum. Pojken blev beskylld för att ha stulit en jacka från en fest. Polisens presstjänst har inga uppgifter om pojkens eventuella skador. Polisen upprättade en anmälan om grov misshandel, försök till utpressning samt stöld.

04.19 Polisen larmades om att en man, som är i 25-årsåldern, hade blivit rånad. Detta skulle ha inträffat i centrala Norrköping. Okända personer kom fram till mannen och ville sälja narkotika. När mannen vägrade ta emot drogerna hade personerna blivit hotfulla och mannen tvingades till att föra över pengar via sin mobil. En anmälan om rån upprättades.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.