17 oktober 08:16, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:09 Hot mot tjänsteman, Kalix: Polisen får samtal om att en man beter sig hotfullt i centrum och har slagit på en bilruta med ett tillhygge. Polispatrull beordras till platsen och mannen uttalar hot även mot poliserna. Mannen misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. I samband med detta gör mannen kraftigt motstånd. En anmälan gällande olaga hot, ringa skadegörelse, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott upprättas.

00:49 Trafikolycka, Kiruna: Polispatrull beordras till Hjalmar Lundbomsvägen där en person blivit påkörd. Personen förs med ambulans till sjukvård. Frågor om skadeläge hänvisas till sjukvården. Patrullen dokumenterar olycksplatsen och håller förhör. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas.

02:43 Misshandel, Luleå: Polisen får samtal om ett slagsmål på Malmudden. En person har uppsökt sjukvård på egen hand. Polispatrull håller förhör och en anmälan gällande misshandel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.