17 oktober 08:54, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:09 Rattfylleri, Umeå: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på universitetsområdet. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Mannen saknar behörighet att köra bil. En anmälan gällande drograttfylleri, olovlig körning samt narkotikabrott, eget bruk och innehav upprättas.

00:32 Skadegörelse, Skellefteå: Patrull blir stoppad av en man som fått sin bil vandaliserad. Patrullen upprättar en anmälan.

00:42 Viltolycka, Skellefteå: Lastbil kolliderar med rådjur på E4, Solbacken. Ingen person skadas vid olyckan.

02:43 Skadegörelse/försök till stöld, Lycksele: Polispatrull beordras till ett misstänkt pågående inbrott på ett företag där flera fönsterrutor på en byggnad är trasiga. Patrullen påträffar en minderårig person som kommer ut från byggnaden. Vårdnadshavare kontaktas. Byggnaden söks igenom. Platsen spärras av för en brottsplatsundersökning. En anmälan gällande skadegörelse samt försök till stöld upprättas.

03:34 Trafikolycka, Vännäs: Polispatrull beordras till Vännäsby med anledning av en singelolycka där en personbil med flera personer i uppges ha kört in i ett räcke och ner i diket. Det finns inga uppgifter i nuläget om att någon skadats. Ingen av de inblandade finns kvar på platsen när patrullen kommer fram.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.