18 oktober 06:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.20 Mellerud, brand
Larm om brand i gamla stationsbyggnaden i Dalskog. Enligt räddningstjänsten är byggnaden helt övertänd och kommer brinna ner. Ytterligare en byggnad brandskadad. Inga personskador. Oklar brandorsak i nuläget men en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits.

00.27 Göteborg, brand
Larm inkommer från vaktbolag som ser att det brinner i en bilhall på Orrekulla industriområde. När räddningstjänsten anländer brinner det i flera bilar och man misstänker att branden är anlagd. Det har gjorts fynd på platsen som förstärker misstanken. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

01.29 Borås, inbrott
I Olsfors ser vittnen hur två män lämnar platsen i en bil efter att ha gjort inbrott i flera förråd samt en bil. Bilen larmas ut och en polispatrull kan lite senare stoppa den. Männen, 26 och 35 år gamla, grips misstänkta för inbrottsstöld.

02.31 Mölndal, misshandel alternativt grov misshandel
Vittnen ringer in om en pågående misshandel på Rävekärrsgatan. En man i 20-årsåldern blir misshandlad med sparkar och slag av flera personer. När polis anländer har de misstänkta försvunnit i en bil som dock snabbt kan stoppas i Mölndals Bro. Tre män mellan 20 och 28 år som färdades i bilen grips misstänkta för misshandel. Den misshandlade mannen fördes till Östra sjukhuset, vaken men med omfattande skador.

02.51 Lidköping, bilbrand
På Svartebäcksgatan har en bil börjat brinna. Bilen blir helt utbränd och ytterligare två bilar som stod intill får brandskador. Polisen har upprättat anmälningar om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.