18 oktober 09:03, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg till normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri. En av dessa misstänks för våld och hot mot tjänsteman i samband med omhändertagandet. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:15 Trafikbrott, Älvsbyn: Bilförare på Östermalm får ordningsbot för otillåten belysning framåt.

00:16 Trafikbrott, Gällivare: A-traktorförare på Nedre Heden får ordningsbot för störande och onödig körning vid bostadsbebyggelse.

00:19 Trafikbrott, Gällivare: A-traktorförare i centrum  får ordningsbot för störande och onödig körning vid bostadsbebyggelse.

01:20 Viltolycka, Piteå: Personbil kolliderar med rådjur på länsväg 501. Inga personskador.

03:12 Rattfylleri, Piteå: Polispatrull beordras till Strömnäs där en man misstänks ha kört berusad. Mannen får följa med för provtagning och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Polisen utreder även en misstänkt våldtäkt som ska ha skett inomhus i Boden under natten. En person är frihetsberövad i ärendet. Förundersökning pågår. I övrigt ges ingen ytterligare information i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.