Uppdaterad 19 oktober 15:41

18 oktober 21:27, Brand, Ljusdal

Flera bilar och en carport brinner i Ljusdal.

Polisen larmas till en adress i Ljusdal där det brinner i en carport.

I carporten står flertalet bilar parkerade. Tre av dem, samtliga tillhörande en kommunal verksamhet, får skador till följd av branden. Två av dem blir helt utbrunna.

Polisen misstänker att branden är anlagd och skriver en anmälan om grov skadegörelse genom brand. Platsen spärras av för en teknisk undersökning.

Uppdatering klockan 15:30 måndag 19 oktober

Polisen fortsätter sitt intensiva arbete och bearbetar inkomna uppgifter, knackar dörr i området, samlar in ev filmer från övervakningskameror i området och håller förhör. Utredningsgruppen avvaktar även besked på analyser som är inskickat till nationellt forensikt center, NFC.

Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Polisen söker vittnen till branden på Doktorsgatan 12, grov skadegörelse genom brand, är brottet.

Branden startade mellan 21:00-21:20, polisen önskar få in alla typer av iakttagelser i området under kvällen den 18 oktober.

Har man sett något ovanligt i området timmar innan branden eller efter branden meddelar man det till polisen på 114 14 eller mail.

Låt polisen avgöra betydelsen av iakttagelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.