02 oktober 06:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

23.15 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till ett flerbostadshus i Skäggetorp med anledning av en brand. Grannar hade känt röklukt och slog larm. Det visade sig att det var en torrkokning som orsakade röken. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades. Ingen person skadades i samband med händelsen.

00.38 Polisen larmades till Stationsvägen i Skärblacka med anledning av ett personrån. Två män kom fram till en man, som är i 20-åråsldern, och tvingade mannen att ge ifrån sig sina tillhörigheter. Mannen hotades med ett tillhygge. Sedan ska de okända gärningsmännen ha lämnat platsen. Mannen skadades inte fysiskt i samband med händelsen.

05.23 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till S:t Persgatan i Norrköping med anledning av en brand. Ett sophus stod i lågor. Byggnaden var helt övertänd men det fanns ingen spridningsrisk. Polisen kommer att upprätta en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.