Uppdaterad 03 oktober 07:41

02 oktober 23:02, Detonation, Malmö

Centralt. Detonation i eller i anslutning till fastighet.

Polisen får flertalet samtal från de centrala och norra delarna av Malmö om en hög smäll.

Polis skickas för att undersöka och under tiden kommer ny information om att någonting har detonerat i eller i anslutning till en lokal på Drottninggatan.

Polisen har lokaliserat platsen för den misstänkta detonationen, en lokal och byggnad har materiella skador. Ingen person är konstaterat skadad.

Platsen är avspärrad, tekniker från Polisens nationella bombskydd samt kriminaltekniker är på väg.

 

Uppdatering 06.35 3/10 Nationella bomskyddet och polisens kriminaltekniker är klara med sitt arbete på brottsplatsen. Avspärrningarna kring den drabbade lokalen, en frisörsalong, är hävda sedan strax efter 05.

Detonationen har orsakat materiella skador på entré och fasad till aktuell lokal, ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

Har du gjort iakttagelser? Hör av dig till polisen på 114 14 och lämna tips om du har uppgifter att lämna om händelsen. Dina iakttagelser kan vara av stor vikt för utredningen.

07.38 En man i 20 års åldern togs under morgonen in till förhör och är nu misstänkt och anhållen ärendet. Med hänsyn till förundersökningssekretessen går polisen inte ut med fler uppgifter för närvarande.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.