20 oktober 07:32, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 22-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri. En av dem misstänks för hot mot tjänsteman efter att ha hotat polispersonal i samband med omhändertagandet. En annan misstänks ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:56 Olovlig körning, Kramfors
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på riksväg 90 utanför Kramfors. A-traktorn går fortare än tillåtet. Förarens vårdnadshavare kontaktas då han är minderårig. En anmälan gällande olovlig körning upprättas och A-traktorn tas i beslag.

00:14 Narkotikabrott, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar två personer i Inre hamnen, Sundsvall. I samband med kontrollen ska personerna ha blivit hotfulla mot polispatrull varför beslut togs om att omhänderta dem. Under omhändertagandet ska de ha satt sig i motvärn och försökt slita sig loss.

Då de inte ville uppge sin identitet togs beslut om gripande. Personerna visade sig vara under 18 år. Gripandet hävdes och vårdnadshavare kontaktades. Pojkarna misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk samt våldsamt motstånd. 

03:14 Brand, Timrå
Polisen larmas om en bilbrand i Tallnäs, Timrå. En bil står i brand men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk till intilliggande fastighet. Polisen har varit på plats. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas då det finns misstanke om att branden var anlagd. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.