22 oktober 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 33 ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:57 Polis larmades till området Östantill i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott i en källare. En hundförare var först på plats och hittade snabbt två misstänkta gärningspersoner. En kvinna i 30-årsåldern och en man i 45-årsåldern. Båda är misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

04:37 En polispatrull passerade Lilla Torget i Linköping och upptäckte då hur två personer försökte bryta sig in en butik som säljer glasögon. Efter ett kortare förföljande till fots kunde den ena gärningsmannen fångas in. Vid en kontroll hittades också misstänkt narkotika, en stulen cykel och ett vasst föremål. Mannen, i 25-årsåldern, greps av polis och är nu misstänkt för stöld, försök till stöld, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.