23 oktober 08:10, Sammanfattning kväll och natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06:50 Polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.

 23.43 Polisen fick in ett larm om ett rån på Trädgårdstorget i Linköping. En man i 25-årsåldern blev slagen i ansiktet och hotad med ett pistolliknande föremål, men lyckades springa ifrån platsen och larma polisen. De misstänkta männen ska vara i 25-årsåldern och polisen kontrollerade flera personer och sökte av området med bland annat en hundpatrull, men kunde inte hitta några personer som stämde in på gärningsmännen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till rån.

 00.25 Polisen får larm om att en man i 25-årsåldern brutit sig in i en bil i centrala Kisa. Bilens ägare, en kvinna i 45-årsåldern, konfronterade den misstänkte tjuven, som då blev aggressiv och knuffade henne. Målsäganden sprang från platsen och larmade polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld ur bil och misshandel alternativt ofredande.

 05.15 En man i 30-årsåldern utsattes på morgonen för ett rånförsök i stadsdelen Haga i Norrköping. Den misstänkte mannen, en man i 35-årsåldern, ska ha hotat med flera tillhyggen och försökt komma åt målsägandens telefon. När polisen kom till platsen kunde de gripa den misstänkte mannen i 35-årsåldern.

Polisen har skrivit en anmälan om försök till rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.