Uppdaterad 25 oktober 10:06

25 oktober 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 112 ärenden som rör Östergötlands län. Fyra har gripits (se nedan). Elva personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:57 Polis larmades till en bostad i Ringarumgusum, Valdemarsvik, med anledning av en misshandel. När polis kom till platsen greps en kvinna i 55-årsåldern. Hon är i nuläget misstänkt för olaga hot och misshandel. Den drabbade, en man i 40-årsåldern, behövde inte uppsöka sjukhus med ambulans.

01:14 Tre personer har gripits misstänkta för försök till mord. Detta sedan polis anträffat en skadad man på Ågatan i centrala Linköping i natt. Mannen, i 20-årsåldern, har förts till sjukhus med allvarliga skador. Polisens presstjänst har inga ytterligare uppgifter om mannens skadeläge. De avspärrningar som polisen haft har nu under morgonen hävts. Under dagen kommer ytterligare förhör och andra utredningsåtgärder att genomföras.

Uppdatering: Tre män, alla i 20-årsåldern, har nu anhållits av åklagare, misstänka för försök till mord. Polisens presstjänst hänvisar övriga frågor till Åklagarmyndigheten.

Uppdatering: Media som har ytterligare frågor kring ärendet och polisens arbete kring brottsförebyggande- och trygghetsskapande åtgärder kan ringa lokalpolisområdeschefen i Linköping, Ann-Christine Rehnström, mellan klockan 10:30-12:00 i dag, söndag , på 010-566 7301.

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.