Uppdaterad 25 oktober 14:39

24 oktober 21:12, Efterlyst person, Hofors

Polis tvingas skjuta varningsskott vid ingripande.

I samband med att patrull ska gå in i en bostad i Hofors för att söka efter en person som är anhållen i sin utevaro uppstår en situation där en polis tvingas skjuta varningsskott.

Mannen, som är i 55-årsåldern, hotar att skjuta om de går in i bostaden. Polis kan dock säkra och avväpna mannen.

En anmälan om hot mot tjänsteman skrivs, och bostaden spärras av för en teknisk undersökning som kommer att genomföras under söndagen.

Uppdatering 08:45

Det har framkommit uppgifter som tyder på att det kan finnas ett misstänkt farligt föremål i den aktuella bostaden som ligger i bostadsområdet Born i Hofors. Nationella bomskyddet är på väg till platsen.

Med anledning av detta har polisen beslutat om att utrymma boende i anslutning till den här fastigheten. Totalt handlar det om en radie på 150 meter och berör ett 30-tal fastigheter.

Trafiken på E16 kan komma att påverkas i samband med insatsen, men ännu har inget beslut om att stänga av vägen fattats.

Polisen uppmanar boende i det aktuella området att respektera avspärrningar och följa polisens anvisningar.

Uppdatering 11:12

Nationella bombskyddet är nu på plats i Hofors. Inom kort beräknas också utrymningen av det aktuella området vara avklarad.

Området är just nu avspärrat och bevakas av polis och drönare. Så snart evakueringen är klar kommer tekniker att påbörja arbetet i fastigheten.

Polisen vill åter igen uppmana allmänheten att respektera de avspärrningar som finns och följa polisens uppmaningar och anvisningar.

Uppdatering 12:19

Området är nu evakuerat och bombgruppen har inlett sitt arbete med att undersöka fastigheten.

Uppdatering 14:39

Nationella bombskyddet har sökt igenom fastigheten, men har inte anträffat något farligt föremål.

Det återstår en del arbete på platsen, men polisen har nu fattat beslut att avspärrningarna ska hävas. Därmed kan boende återvända till sina bostäder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.