Uppdaterad 26 oktober 13:02

26 oktober 09:51, Anträffad död, Alingsås

En kropp har anträffats i vattnet vid Gerdska stranden.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till strandområdet kring Stampen. En kropp har har hittats i vattnet. Räddningstjänsten arbetar med att bärga kroppen. Kroppen har troligen legat i vattnet en längre tid. Varken kön eller identitet är för närvarade känt.

Dödsorsaken kommer att fastställas genom en undersökning på rättsmedicin. Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut. Om polisen får fram identitet kommer anhöriga först att underrättas.

Kl 13.00 Uppdatering:

Polisen har nu kunnat identifierat den man som anträffades död i vattnet. Det är den  26-åriga man som försvann den 12/10, mannen var hemmahörande i Alingsås. Anhöriga har nu underrättats.

Polisen inledde då mannen försvann en förundersökning med rubriceringen olaga frihetsberövande/ människorov. Förundersökningen/rubriceringen ändras nu till mord alternativt dråp. Fram till dess att rättsläkare har genomfört en undersökning av kroppen har polisen ingen ytterligare information att lämna ut i ärendet/förundersökningen.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.