27 oktober 00:43, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

22:15 - Rattfylleri och olovlig körning. Granlo, Sundsvall

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man 50-årsåldern, är påverkad av narkotiska preparat. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Då mannen även saknar körkort upprättas förutom en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk också en anmälan gällande olovlig körning.

22:21 - Försök till allmänfarlig ödeläggelse. Bredsand, Sundsvall

Polis och räddningstjänst kallas till en adress med anledning av en misstänkt brand. På plats konstateras ingen pågående brand men väl skador i trapphuset. Polisens undersökning på platsen pekar på att någon medvetet kan ha orsakat skadorna. En anmälan gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse upprättas.

02:26 - Rattfylleri och grov olovlig körning mm. Ljustadalen, Sundsvall

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs.

Polis skriver anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav. Då mannen saknar körkort och hade ett föremål på sig skrivs även en anmälan gällande grov olovlig körning samt brott mot knivlagen.

Bilens nycklar omhändertogs enligt polislagens 24 a §, för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

02:42 - Rattfylleri och grov olovlig körning. Vivsta, Timrå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 40-årsåldern, är påverkad av narkotiska preparat. Mannen saknar även körkort. Polis medtar mannen till provtagning och skriver en anmälan gällande drograttfylleri, ringa narkotika eget bruk och grov olovlig körning.

Sammanfattningvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.