28 oktober 00:25, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

22:57 - Trafikolycka. E4 Armsjön, Sundsvall

Polis kallas till platsen med anledning av en singelolycka. Inga personskador rapporterade men bildelar hamnade i körfälten vilket föranledde att det blev totalstopp för trafiken under en period. Bärgare rekvirerades och trafiken ska nu kunna rulla igen.

23:00 - Trafikkontroll. Viksjö, Härnösand

Polis har under kvällen genomfört en trafikkontroll riktad mot yrkestrafik. Flertalet lastbilar som fraktar vindkraftverk har kontrollerats. En förare har fått motta ordningsföreläggande.

00:43 - Rattfylleri, grov olovlig körning mm. Ljustadalen, Sundsvall

Polis försöker stoppa och kontrollera en personbil som setts inne på ett företagsområde. Föraren väljer att inte stanna och ett kort förföljande påbörjas som slutar då personbilen kör av vägen och hamnar på taket i diket.

Inga personskador rapporterade på föraren som är en man i 30-årsåldern. Denne medtas till provtagning då han misstänks vara påverkad av narkotika. Mannen misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk men även för grov olovlig körning då han saknar körkort samt vårdslöshet i trafik och försök till stöld. Polis upprättar anmälan gällande dessa brott.

05:52 - Lugnt i länet

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.