28 oktober 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustafsson samt Hans-Jörgen Ostler.

22.10 Kållered, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Äpplekullevägen där det ska brinna i en boendebarack. En person andas in rök och får hjälp på platsen av ambulanspersonal. Var inte i behov av sjukhusvård. En man i 30-årsåldern grips på platsen misstänkt för mordbrand. Baracken blir helt utbränd. Platsen spärras av i avvaktan på teknisk undersökning.

23.07 Göteborg, försök till mord alternativt dråp
På Åkareplatsen vid en byggställning är det en ung kvinna i 20-årsåldern som blir knivhuggen och misshandlad av fyra unga kvinnor i 20-årsåldern. Den misshandlade kvinna var vaken och talbar när hon kördes till sjukhus med ambulans. De andra fyra kvinnorna greps på platsen och är misstänkta för mord/dråpförsök.

00.57 Mölnlycke, trafikolycka
På riksväg 40 mellan Bårhultsmotet och Mölnlyckemotet in mot Göteborg är det en busschaufför som kör på en älg som blir liggandes på vägbanan död. Busschauffören klagar på smärtor i en arm och körs till sjukhus. Trafiken stängs av en stund under bärgningsarbetet av både älg och buss.

01.43 Borås, försök till våld mot tjänsteman
Vid Engelbrektsgatan är det en man i 35-årsåldern som stjäl en hjullastare och kör in i en fastighet där ett fönster krossas. Ingen i bostaden kommer till skada. Mannen fortsätter att köra hjullastaren och försdöker vid flera till fällen köra på polispatrullerna som försöker stoppa honom. Till slut överger han hjullastaren vid riksväg 42 i riktning mot Fristad och springer från platsen. Polisen griper mannen i närområdet. Ingen person kommer till skada. Mannen kör runt med hjullastaren i cirka en timmas tid innan han kan gripas.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.