28 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.38 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.35 i samabnd med en fordons och förarkontroll på E4 i Värnamo uppstod misstanke om grov olovlig körning och drograttfylleri på föraren, en man i 25-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör.

02.16 samtal till polisen via 112 om att någon hade försökt att stjäla strålkastarna till en bil i Habo. Bilägaren sprang efter tjuvarna medan en anhörig ringde till polisen.

Det visade sig att bilägaren kommit ifatt de misstänkta tjuvarna och att det då har blivit handgemäng i samband med att bilägaren försökte gripa dem. Bilägaren fick två knytnävsslag i ansiktet och därefter lyckades tjuvarna fly från platsen. Polisen åkte till Habo och spårade med hund, men det ledde inte till något gripande. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och misshandel och en brottsplatsundersökning är genomförd. Bilägaren fick smärta och rodnad av slagen. Bilen fick en del skador.

02.27 samtal till polisen om att en person i Horda hade utsatts för stöld i två bilar, en arbetsbil och en privatbil. Polisen åkte till Horda och påbörjade en utredning om två stölder genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det som är stulet är huvudsakligen elverktyg av fabrikatet Milwaukee. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.