29 oktober 06:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 60 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tolv personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:56 Polis larmades till Resecentrum i Linköping med anledning av en stökig man på en buss. När polis kom dit kunde mannen omhändertas enligt lagen om berusning. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och våldsamt motstånd. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

02:32 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Malmslättsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.