03 oktober 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 110-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Tio personer har omhändertagits på grund av berusning och sju personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.42 Polis larmades med anledning av ett pågående bråk utomhus mellan en man och en kvinna i området Berga, Linköping. När polis kom fram fanns de båda inblandade kvar på platsen. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus. Polisens presstalesperson har inga uppgifter gällande kvinnans skadeläge. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Han greps misstänkt för misshandel.

04.13 Polis larmades med anledning av ett inbrott hos ett företag i området Stenavadet, Motala. Väktare larmades 04.05 och när denne varit på plats och konstaterat att ett inbrott skett larmades polis. När polis kom fram fanns ingen misstänkt person kvar på platsen. Inbrottet hade skett genom att någon eller några personer hade tagit sig in i lokalerna genom att krossa en ruta. Det är i nuläget oklart vad som har stulits. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.