03 oktober 07:51, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fem personer har omhändertagits på grund av berusning och fem personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.34 Polis larmades med anledning av ett inbrott i Björshult, Nyköping. Inbrottet skulle ha skett strax före midnatt genom att någon eller några personer hade tagit sig in i byggnaden. När polis kom fram konstaterades att ett inbrott skett men det fanns inga misstänkta personer kvar på platsen. Polisen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart om någonting har stulits.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.