03 oktober 07:52, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 75-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Tre personer har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och tnio personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.12 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en bostadsfastighet i Malmbäck, Nässjö. Enligt larmet skulle det vara kraftig rökutveckling från byggnaden och glaskross hade hörts. När räddningstjänst kom till platsen var det en fullt utvecklad brand. Ingen person skadades i branden. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand och en kriminalteknisk undersökning kommer att göras på platsen.

03.08 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en bostad i området Mariebo, Jönköping. En obehörig person hade tagit sig in i bostaden när boende var hemma. När polis kom till platsen fanns ingen misstänkt person kvar på platsen. Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld genom inbrott. Det är oklart om något stulits vid inbrottet. Ingen person har skadats fysiskt vid händelsen.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.