03 oktober 09:29, Stöld, Linköping

Lastbilar utsatta för kapellskärningar under natten i Herrbeta.

Klockan 07.59 larmades polisen med anledning av en stöld ur en lastbil som stått nattparkerad på en rastplats i södergående riktning. Någon eller några personer ska ha tagit sig in i lastutrymmet genom bakdörren på lastbilen och stulit gods. Stölden ska ha skett någon gång mellan klockan 22.00 och 07.00 då chauffören låg och sov. Inbrottet upptäcktes på morgonen när chauffören vaknade. Det är i nuläget oklart vad som har stulits.

Polisen har dokumenterat skadorna på lastbilen och hållit förhör med den drabbade chauffören och andra som kan ha uppgifter att lämna. En anmälan om stöld har upprättats.

Klockan 08.25 larmades polisen med anledning av en stöld från en lastbil, denna gång en lastbil som stått nattparkerad på rastplatsen i norrgående riktning. Här ska någon eller några personer ha skurit flera mindre hål i lastbilens kapell. När polis kom till platsen visade det sig att ingenting stulits från lastbilen, däremot upptäcktes att flera lastbilar på parkeringen hade liknade hål i sina kapell.

Polisen har dokumenterat skadorna och hållit förhör med den drabbade chauffören och andra som kan ha uppgifter att lämna. En anmälan om försök till stöld kommer att skrivas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.