30 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har under natten omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:05 Stöld, Sundsvall
Polisen beordras till en matbutik i Birsta, Sundsvall. En kvinna i 30-årsåldern har envarsgripits misstänks för att ha stulit flertalet varor i butiken, till ett värde på över 3000 kronor. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan gällande stöld. 

23:15 Inbrott, Sundsvall
Polisen beordras till Nacksta med anledning av ett inbrottslarm i företagslokaler. När polis kommer till platsen finns inte den misstänkta gärningspersonen/personerna kvar. Denne eller dessa har olovligen tagit sig in i lokalerna genom en dörr. Det är i nuläget oklart vad som är tillgripet. Polisen spårsäkrar på platsen och tar upp en anmälan gällande stöld genom inbrott. 

00:47 Olovlig körning, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 953 i Sollefteå kommun. Föraren, en person som ännu inte har fyllt 18 år, saknar därmed behörighet att köra personbil. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. 

Övrigt: Två viltolyckor har skett under tidig fredagsmorgon. En i Matfors, Sundsvall och en i Edsta, Timrå. Inga personskador har uppstått. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.