30 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 60 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.02 En polispatrull var i Skäggetorp, Linköping, när polispatrullen uppmärksammade flera män utomhus. Polispatrullen ville kontrollera männen men männen började springa från platsen. Patrullen sprang efter och samverkade med övriga polisresurser som redan befann sig i området vilket innebar att fyra män blev infångade. I samband med detta hittades vapenliknande föremål som kopplas ihop med dessa män. Samtliga män, som alla är i 20-årsåldern, greps misstänkta för grovt vapenbrott. Senare under natten anhölls männen, ärendet är åklagarlett.

22.51 Polisen larmades till området Marieberg, Motala, där en man som är i 30-årsåldern hade blivit rånad. Mannen var ute på en promenad när en okänd man stoppade honom. Den okände mannen krävde att få mannens pengar och efter tumult slet den okände mannen till sig mannens väska. Den okände mannen lämnade sedan platsen. En anmälan om rån har upprättats.

03.24 Polisen larmades till centrala Norrköping med anledning av ett personrån. En man, som är i 25-årsåldern, hade blivit rånad av två gärningspersoner. Mannen blev bestulen på sina tillhörigheter. De två gärningspersonerna hade misshandlat mannen, och mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga uppgifter om skadeläget. En förundersökning gällande rån upprättades. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.