30 oktober 07:03, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr och till kvällen kommer Anna Göransson.

01:54, Halmstad, inbrott
En person vaknar av en smäll. När hen tittar genom fönstret ut ser hen en person springa i trädgården hos grannen. Ett fönster står öppet och i ett av rummen skruvar någon ur en lampa och det blir mörkt. Grannarna har inte varit hemma på ett tag och personen larmar polisen. Under tiden håller hen uppsikt och i väntan på polis hoppar två personer ut ur huset och springer från platsen. En patrull som kommer fram griper en av de två. Samtidigt hittar en hundpatrull en handske och kan spåra ytterligare en av gärningspersonerna en bit från platsen. Bägge grips misstänkta för grov stöld.

02:05 Halmstad, försök till dråp/grov misshandel
Vi får larm om att en person är knivskuren i buken på ett asylboende. Polis och ambulans åker till platsen. Den knivskurne har enligt uppgift själv uppmärksammat personalen på plats om att han blivit knivskuren. Han förs till sjukhus i ambulans. Enligt uppgift med stickskada under höger revben. En person grips på boendet och är nu misstänkt för försök till dråp alternativt grov misshandel. Omständigheterna kring händelseförloppet är inte helt klarlagda. Ytterligare förhör och teknisk undersökning kommer ske under dagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.