31 oktober 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 105 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). Fem personer har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

00.25 Polis larmades till centrala Motala där en kvinna skulle ha slagit och sparkat en ordningsvakt. Polis åkte till platsen och kvinnan omhändertogs på grund av berusning, enligt LOB. Kvinnan misstänks även för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd och en anmälan har skrivits.

00.55 Polis larmades då ambulans behövde hjälp att ta hand om en person som var berusad och utåtagerande i området Lagerlunda, Norrköping. Polis åkte till platsen. Mannen var mycket utåtagerande belades med hand- och fotfängsel vid transporten till sjukhus. Mannen spottade även på polis och han misstänks därför för förgripelse mot tjänsteman. En anmälan har skrivits.

01.11 Polis och ambulans larmades till en adress i Norrköping då en person anträffats avliden i en bostad. En förundersökning gällande vållande till annans död har inletts och två personer som befann sig på platsen har gripits. Bostaden spärrades av och polisens tekniker har undersökt platsen. Inga ytterligare uppgifter kan i nuläget lämnas i ärendet.

04.34 Polis och ambulans larmades med anledning av ett en person anträffats skadad utomhus i området Västra Lundby, Mjölby. Personen, en man i 25-årsåldern, hade en sårskada i huvudet och han fördes till sjukhus för vård. Polisen har upprättat en anmälan om rån. Ingen gärningsperson har gripits.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.