Uppdaterad 01 november 10:57

31 oktober 12:30, Mord/dråp, försök, Göteborg

En man är knivskuren på Angereds torg.

Vi får in larm om att en man är knivskuren i magen utanför Skatteverket på Angereds torg. Ett flertal patruller och ambulans åker till platsen. Mannen har enligt initiala uppgifter blivit knivskuren i magen och blöder kraftigt. Han förs med ambulans till sjukhus.

Ett flertal personer har setts lämna platsen i samband med händelsen. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Polis på plats tar vittnesuppgifter. Flera patruller och helikoptern deltar i sökandet efter gärningsperson. Ingen gripen i nuläget.

Uppdatering kl. 12:32 Mannen var initialt vaken och talbar när ambulans och polis anlände till platsen.

Uppdatering kl. 13:35 Platsen som varit avspärrad är platsen där mannen anträffades. Det är inte själva brottsplatsen i sig. Händelsen är nu rubricerad som grov misshandel.

Uppdatering 201101 kl. 10:56 Under gårkvällen strax innan klockan sju hämtades en man i 40-årsåldern till förhör. Han greps efter förhör och sitter nu anhållen för försök till mord. Ytterligare en man i 30-årsåldern blev under kvällen anhållen i sin frånvaro och kunde strax efter midnatt gripas på en adress på Hisingen. Han sitter nu också anhållen för försök till mord. Ärendet leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.