Uppdaterad 04 oktober 08:16

04 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

18.08 Göteborg, personrån.
En man blir lurad att ta sig till Bergsjön av några nyvunna kamrater via nätet. När han väl kommer dit blir han slagen samt bestulen på sin mobiltelefon. Polis till platsen som söker av området där han blev slagen och rånad men ingen person kvar på platsen. Polis hjälper honom till Centralstationen för att ta tåget hem igen, ingen gripen.

23.39 Lidköping, försök till mord alt. dråp.
Ett bråk inträffar utomhus vid torget där en person blir slagen samt misshandlad av flera personer. Efter misshandeln försvinner de misstänkta personerna i okänd riktning. Den skadade mannen förs med ambulans till sjukhus, oklar status. Finns mycket vittnen som gett sig till känna och flera hörs på platsen. Man spärrar av ett område för en teknisk undersökning som senare hävs när man är klara. Ingen person är gripen i nuläget.

00.44 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. En person har lagat mat hemma i sin bostad men somnat ifrån vilket har gjort att det blivit en så kallad ”torrkokning”. Ingen har kommit till skada tack vare att ett brandalarm utlöste sig i samband med händelsen.

02.01 Vänersborg, skadegörelse genom brand.
En bil brinner längs Riksväg 44 i höjd med Väne-Ryr varför räddningstjänst samt polis till platsen. Det råder ingen spridningsrisk och branden släcks. Patrull skriver en anmälan, oklart i nuläget hur branden startat.

02.57 Mark, skadegörelse genom brand.
Bilar brinner på Hedbovägen varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Det är många bilar på parkeringen men det är bara två som skadas i samband med branden. Båda bilägarna kontaktas och patrull skriver anmälan.

06.07 Svenljunga, brand utan misstanke om brott.
Ett vittne larmar räddningstjänst samt polis att en byggnad i Sexdrega står i brand. Väl framme på platsen kan man konstatera att det är en mindre fritidshus som brinner med öppna lågor av oklar anledning. Branden släcks och man får tag i stugägaren som uppger att den är tom. Ingen har kommit till skada och oklart i skrivande stund hur branden startat.

06.25 Mark, skadegörelse genom brand.
Vittne ringer igen från Hedbovägen och säger att det brinner på nytt i flera bilar på samma parkering som tidigare. Patrull på väg tillsammans med räddningstjänst.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.