Uppdaterad 04 oktober 09:30

04 oktober 07:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser. TEXTEN UPPDATERAD

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra personer har gripits misstänkt för brott (se nedan). Nio personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

00.30 Polis larmades med anledning av ett rån mot två personer i Tannefors, Linköping. Tre gärningsmän rånade de två på en mobiltelefon och kontanter. Flera polispatruller beordrades till platsen och andra platser för att söka efter de misstänkta. Snart kunde gärningsmännen, samtliga män i 20-årsåldern, identifieras och gripas misstänkta för rån. Samtliga anhölls senare under natten efter beslut av åklagare.

02.00 Polisen kontrollerade ett fordon i Norrköping. Vid kontrollen hittade polispatrullen ett vapenliknande föremål. En man, som anträffades i anslutning till fordonet, greps och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen anhölls senare under natten misstänkt för grovt vapenbrott.

Under gårdagskvällen inträffade fyra inbrott i bostäder i Norrköpingsområdet. Samtliga anmäldes till polisen mellan klockan 19.13 och 00.01. Ett av inbrotten skedde på en adress i Enebymo, tre skedde i området Åby.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.