04 oktober 08:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 100-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Nio personer har omhändertagits på grund av berusning och sex personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.37 Polisen skulle stoppa en epa-traktor för kontroll i Vingåker. Föraren av epa-traktoren valde att inte stanna och försökta köra ifrån polispatrullen. Ett efterföljande tog vid och när polis skulle stoppa epan körde polisbilen i diket. Epan anträffades en bit från platsen och föraren hade då lämnat fordonet. Epan har tagits i beslag.

23.38 Polis stoppade ett fordon för kontroll i de centrala delarna av Eskilstuna. Vid kontroll visade det sig att föraren misstänktes vara berusad och togs med för provtagning. Föraren, en man i 35-årsåldern, greps och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.