04 oktober 08:20, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sedan midnatt har fyra personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:10 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Umeå. Då belysning saknas fram under färd utfärdas en ordningsbot (böter).

00:36 Trafikbrott, Umeå
Polis får samtal om en a-traktor som framförs i hög hastighet genom en cirkulationsplats på länsväg 503 i höjd med Haga och I20-området. Polis beordras ut och stoppar och kontrollerar aktuellt fordon. Föraren misstänks för olovlig körning då a-traktorn körts rakt genom rondellen. Vårdnadshavare underrättas då föraren är underårig. A-traktorn tas i beslag för en teknisk undersökning. Det råder även brukandeförebud för den.

00:53 Trafikbrott, Vilhelmina
En ordningsbot (böter) utfärdas till en a-traktorförare med anledning av felaktig belysning. Fordonet stoppas och kontrolleras på Volgsjövägen.

01:13 Trafikbrott, Vilhelmina
På E45 vid Vilhelmina utfärdas en ordningsbot till en personbilsförare med anledning av att registreringsskylten inte var väl synlig samt för felaktig ljusbild.

Vid 04:30-tiden beordrades polis till en plats Väst på stan i Umeå med anledning av ett misstänkt grovt brott. Polis har varit på plats och arbetar vidare för att skapa en bild av vad som har hänt. Platsen är avspärrad för eventuella ytterligare utredningsåtgärder. Ingen person är frihetsberövad i nuläget. Det finns inte mer information att lämna i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.