05 oktober 05:58, Stöld/inbrott, Halmstad

Två män greps under förmiddagen i samband med att de försökte stjäla datorer på en skola.

Vi får larm under morgonen om en man som går inne på en skola med en vagn full med datorer och vita backar som han lägger saker i. Ytterligare en man väntar enligt uppgift utanför skolan. Polis åker till platsen. Ingen av männen är då kvar. En patrull hittar sedan vagnen och en av männen vid en cykelväg bakom skolan. En hund spårar upp ytterligare stöldgods i anslutning till platsen.

Samtidigt får vi in tips från regementet om en misstänkt man som synts på en övervakningskamera och avviker mot ett industriområde. Vi får vidare tips från allmänheten om en man som springer inne på industriområdet och har setts hoppa över ett stängsel mot en golfbana. Polis följer efter och kan sedan gripa mannen. De två männen som grips är i 30- och 40-årsåldern. De är nu misstänkta för stöld genom inbrott på skolan. De är även misstänkta för en stöld genom inbrott på sjukhuset, som ska ha skett natten till idag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.