05 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

22.28 Polisen stoppade och kontrollerade ett fordon på Söderleden i Norrköping. I bilen hittades flera verktyg som misstänks vara stulna. Samtliga tre personer i bilen greps.

00.25 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en bostad i Vikbolandet, utanför Norrköping, med anledning av en brand. Två personer befann sig i bostaden när det började brinna, en man avled i villabranden. En kvinna lyckades ta sig ut ur bostaden, hon fick mindre brännskador. Platsen spärrades av. Polisen kommer att utreda branden.

02.31 Polisen larmades till en klädaffär på Kanalhamnen i Söderköping med anledning av ett inbrott. Enligt vittnesuppgifter lämnade två bilar platsen. Ungefär 40 minuter efter larmet kunde polisen stoppa en bil, två män greps. Männen är båda i 20-årsåldern. Polis följde efter den andra bilen, som kördes av en tonårig kille som inte har körkort. Bilisten körde in i ett träd i närheten av Söderköpings golfklubb. Mannen som körde bilen greps. Bilen han körde var stulen.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.